Medicinskt kroppsterapeutiska

Behandlingsformer

by

Annie Hernach Wennerstrand Kroppsterapeutisk behandling


Massageterapeuten använder

en eller flera av följande behandlingsmetoder och tekniker; massage, muskulering/avancerad mukulering, strain and counterstrain , revolving.

Det gemensamma syftet med dessa behandlingsmetoder och tekniker är att lösa upp och motverka muskelspänningar. Behandlingen är helt anpassad till patientens besvär och kan därför variera kraftigt från patient till patient.

Behandlingen kan antingen vara riktad mot att förebygga besvär eller att behandla direkta problem som tex. onda axlar, nackspärr, ryggskott, trötta ryggar, ledbesvär, tennisarmbågar, huvudvärk m.m.


Arteriell cirkulationsmassageDålig cirkulation kan ofta orsaka domningar och stickningar i olika delar av kroppen, kyla runt tårna, kalla händer, kalla och vita fingrar, värkande knän, mycket trötta ben, muskelkramper i benen och ledvärI arteriella cirkulationsmassagen jobbar vi främst med den arteriella blodcirkulationen i ben och fötter, men man kan också få effekter på de inre organen i bäckenet.

Man blir avstressad och lugn i hela kroppen av en behandling.

Revolving – öppnar upp din rörelsebarhet


En djupgående och skön massagemetod som påverkar den djupa muskulaturen, muskelhinnorna och andningen.


Akupressur


Har sina rötter i den urgamla kinesiska traditionen där man ser kropp och sinne som en enhet. Man jobbar på akupunkturpunkter med fingrar i stället för med nålar.


Bindvävsmassage & Myofacial behandling


I denna metod arbetar man med de reflexzoner som finns i hudens djupa bindväv. Eller specifikt för käkleder vid huvudvärk och bettproblematik. Hela kroppen behandlas men ryggen är den kroppsdel som är viktigast vid inflammationsuppbyggda diagnoser. Under behandlingen drar man med speciella drag-hakgrepp isär den bindväv som sitter fast på olika zonområden. Detta ger en reflexmässig reaktion på motsvarande organ via det autonoma nervsystemet.


Avslappnande led- & muskelbehanding (SCS)


Via speciella ömmande punkter lokaliseras spända muskler som hindrar en leds normala rörlighet. Terapeuten lägger patientens muskler i ett avslappnat läge utan att använda massage. Syftet är att avhjälpa obehag och smärta i muskler och leder.Utbildad 1999

 Medicinsk massageterapeut


Som medicinsk massageterapeut har jag kunskaperna och verktygen för att kunna behandla personer med mer komplicerade tillstånd. Jag har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som kroniska skador.

Dessa kan vara ovärderliga för dig som idrottar eller inte finner hjälp från annat vårdande håll.

Du som får behandling får en terapeut med flera redskap för diagnos och djupgående behandling av specifika besvär. Jag är utbildad i medicinska basämnen,

integrativ vård som går ut på att förstå och samarbeta med annan vårdpersonal,

funktionell träning samt ytterligare fördjupning i

sjukdomslära och skadelära.

De manuella behandlingar du får är ett kraftfullt redskap som används framgångsrikt även på patienter med mer komplicerade tillstånd. Jag har flera olika behandlingstekniker för att kunna behandla såväl akuta som kroniska idrottsskador.

Jag är utbildad av  Axelsons GGI 1999

Jag innehar patientförsäkring & tystnadsplikt